Heavy Metal festivaler

För dig som inbitet Metal-fan finns flera festivaler du bara inte får missa att uppleva. Några av världens bästa rock festivaler äger rum i Europa och inte sällan under sommartid för att skapa bästa möjliga feststämning. Vad kan bli bättre en den perfekta blandningen av partyglad atmosfär, fint väder, kompisar och så klart grym musik?

Europeiska festivaler

Hellfest Metal Festivals är en av de större festivalerna som äger rum i Europa under sommarperioden och under 2019 kommer Hellfest gå av stapeln i Clisson (nära Nantes i Frankrike) mellan den 21:a och 23:e juni. Här kan du njuta av den optimala rockupplevelsen från mjukare toner till värstingljud; på ett väldigt underhållande scenario.

Belgien är ett välkänt mecka för stora musikhändelser med stora event som till exempel Tomorrowland som är en av världens största festivaler. När det kommer till den hård-rockiga sidan av myntet finns häftiga Grasspop Metal Meeting att upptäcka på plats i Belgien. Även denna festival äger rum i juni 2019, närmare bestämt under samma dagar som nämnda Hellfest och platsen är Dessel i Belgien. Det är är en trevlig festival som alltid levererar när det kommer till artister.

 

Svenska festivaler

Vill du ännu inte säga adjö till festivalåret 2018 har du chansen att uppleva metalfestivalen på Folkets Park i Huskvarna. Datumet är lördag den 13:e oktober och du har chansen att se ett antal artister samt mingla runt i en miljö av rockglada besökare, skivförsäljare, merch, utställningar, servering och flertalet tatuerare.

När det kommer till sommaren 2019 är Gefle Metal Festival mellan den 19:e och 20:e juli inte att missa. Här är det hårdare rock som står i fokus med thrash, black, death och andra liknande genres i högtalarna. Festivalen tar plats i Gasklockorna som är ett känt partyområde bara ett stenkast från centrum i Gävle. Du kan med andra ord utan problem checka in på hotell eller vandrarhem i stan och ta en promenad ner till festivalområdet där du kan njuta av upplevelserik musik på så mycket som tre scener samt mat och dryck. Ett inslag värt att notera med Gefle Metal Festival är att eventet är ett lokalt engagemang från flera aktörer och förutom hårdrock finns här ett stort fokus på hållbarhet och miljö!

Att tänka på inför festivalresan

Ett tips är att planera ditt besök på festivalen i god tid innan avfärd för att säkerställa att du har allt det praktiska som kan behövas för att upplevelsen ska bli så bra som möjlig. Handlar det om en enklare festival typ den i Huskvarna behövs så klart inte mycket mer än ett glatt festhumör och några pengar i plånkan till en eller två öl. Ska du däremot bege dig till någon av de europeiska festivalerna kan det vara på sin plats att i tid leta flyg och boende. Vissa festivaler erbjuder tältning på området och då kan du passa på att fynda utrustning online på

Vill du ha polarna med på resan är det läge att reka bland kompisgänget vem som har möjlighet att ta ledigt från jobb och familj!


sandra

Ingen beskrivning. Vänligen uppdatera din profil.

abacus-hotel