Megadeth

Det populära Heavy Metal-bandet Megadeth bildade i början av 80-talet av Dave Mustaine och har sedan dess varit ett av Metal-scenens mest populära band. Tack vare de hårda och snabba Heavy Metal-låtarna och de samhällskritiska och ironiska texterna har Megadeth många trogna fans.

Många som följer Megadeth eller har andra favoritband vill gärna åka på deras konserter för att få ta del av stämningen och se sina idoler live. Ofta är resan till konserten lång och det brukar krävas minst en övernattning och några restaurangbesök. Pengarna rullar snabbt iväg på en sådan resa och för att ha råd kan ibland det enda sättet vara att ta ett kort lån om det är långt kvar till nästa lön. För att kunna spara pengar på att välja rätt lån med den lägsta räntan gäller det att jämföra olika långivares villkor. Det gör du på ett smidigt sätt hos Enklare med deras effektiva jämförelsetjänst där du snabbt hittar det lån som passar dig bäst.

Megadeth – bandet med mycket attityd

Sångaren och artisten Dave Mustaine är en mycket karismatisk person med tydliga åsikter som han inte tvekar att framföra. Ursprungligen var han medlem i bandet Metallica men när han fick sparken därifrån bildade han istället Megadeth. Megadeth räknas, precis som Metallica, till till The Big Four of Thrash och har gjort stor succé med de flesta av sina album. Några klassiska album är “Peace Sells… But Who’s Buying?” och “So Far, So Good… So What!” och de innehåller musik med avancerade gitarrsolon och högt tempo vilket gör att några av låtarna klassas som speed metal.

Trots bandets enormt framgångsrika karriär har Megadeth även stött på flera motgångar under vägen. Bland annat har frontmannen Dave Mustaine dragits med drogproblem och bandet har även drabbats av interna bråk vilket har gjort att några av bandmedlemmarna valt att lämna det. Megadeth hade till och med ett uppehåll på några år efter att Dave Mustaine drabbades av en skada som ledde till att han inte längre kunde spela gitarr. Bandet återförenades dock 2004 och har efter dess varit aktiva och turnerat runt världen. Tyvärr drabbades Dave Mustaine nyligen av strupcancer och Megadeths framtid är därför mycket oviss för tillfället. Till skillnad från andra band som till exempel Metallica där flera av bandmedlemmarna är frontfigurer och en viktig del av bandet så är Megadeth för de flesta synonymt med Dave Mustaine. Skulle Daves sjukdom bli långvarig och han väljer att hoppa av bandet lär Megadeth upplösas igen.

Om du inte har lyssnat på Megadeth ännu är det hög tid att lyssna igenom några av deras populära låtar som till exempel Peace Sells. Om du älskar Heavy Metal kommer du troligen att gilla Megadeths intensiva sound och Dave Mustaines både djupa och kaxiga texter.


sandra

Ingen beskrivning. Vänligen uppdatera din profil.

abacus-hotel