Blind Guardian & Masterplan

Blind Guardian och 80-talet

1985 formades bandet Lucifer’s Heritage, som senare kom att bli känt som Blind Guardian, av musikerna Hansi Kürsch och Andre Olbrich. Gitarristen Markus Dörk och trummisen Thomen Stauch rundade av deras ensemble. De båda originalmedlemmarna Kürsch och Olbrich är också de två som alltid medverkat i bandet genom dess tid. Bandets senaste tillskott är Frederik Ehmke på trummor som hoppade in som trummis 2005.

Blind Guardian nådde stor framgång inom power metal och har släppt tio studioalbum. Deras första skivor hade en del influenser av speed metal men under resterande album i sin karriär har fokuset legat mer på power metal. Även folkmusik är ofta förekommande hos Blind Guardian samt en del orkestrala arrangemang.

Masterplan och 2000-talets nya era

Nästan 20 år efter att Blind Guardian startade sin karriär uppkom Masterplan, ytterligare ett tyskt power metal-band. Masterplan bildades då Roland Grapow och Uli Kusch valde att lämna bandet Helloween. Endast Grapow är idag kvar i bandet av dessa två herrar. Bandet har hittills (2018) hunnit släppa fem studioalbum som mottagits väl av kritiker. De har även släppt albumet PumpKings (2017) som är nyinspelningar av låtar från Helloween som Grapow var med och skrev.


sandra

Ingen beskrivning. Vänligen uppdatera din profil.

abacus-hotel