Obituary & The Black Dahlia Murder

80-talets Obituary

Obituary grundades 1984 och var ett av banden som banade vägen för death metal. De är ett av de mest framgångsrika death metal-banden genom tiderna och har hittills (2018) släppt tio studioalbum, varav det senaste, deras självbetitlade, släpptes 2017. Från början hette bandet Executioner men 1988 bytte de till sitt nuvarande namn; Obituary. Idag är tre av originalmedlemmarna kvar i bandet; John Tardy, Donald Tardy och Trevor Peres.

2013 använde sig Obituary av Kickstarter för att samla in pengar för inspelningen av deras nionde studioalbum. Deras utsago var inte att de behövde göra det rent ekonomiskt men att de ville testa på det eftersom det var en möjlighet. Deras mål att nå 10 000 dollar nåddes redan efter en enda dag.

2000-talets The Black Dahlia Murder

Går vi vidare i tiden så hittar vi många death metal-band från det att Obituary startade. Ett av dessa band är svenska The Black Dahlia Murder som grundades 2001. Deras stil ligger någonstans mellan death metal och dess kusin melodisk death metal. Bandmedlemmarna säger sig främst vara inspirerade av svenska band som At the Gates och In Flames samt det brittiska bandet Carcass. Endast gitarristen Brian Eschbach och sångaren Trevor Strnad har varit med i bandet från början. Den senaste bandmedlemmen att gå med i bandet är Brandon Ellis på sologitarr.

Sedan deras första album, Unhallowed, som släpptes 2003 har de släppt ett album vartannat år och har hittills släppt åtta stycken. Det senaste albumet släpptes 2017 och hette Nightbringers. Deras senaste sju skivor har även nått topplistorna över försäljning i USA. I och med det är The Black Dahlia Murder ett av nutidens mest framgångsrika death metal-band.


sandra

Ingen beskrivning. Vänligen uppdatera din profil.

abacus-hotel