Spel med heavy metal-tema

Musik är viktig för att sätta stämningen i dator- och tv-spel och i nyversionen av Doom från 2016 är det ösig metal som rullar i bakgrunden när man köttar demoner så blodet sprutar. Sedan finns det även spel där metalmusiken är själva kärnan som spelet har byggts kring. Gillar du både tv-spel och metal så bör du ta en titt på speltipsen här under.

Brütal Legend

Brütal Legend är ett av de mer ambitiösa hårdrocksspelen som har gjorts. Det är skapat av Double Fine med Tim Schafer som speldesigner. Han är mest känd för att ha legat bakom Lucasarts klassiska peka-och-klicka-ävertyrsspel från 90-talet som The Secret of Monkey Island, Maniac Mansion, Full Throttle och Grim Fandango. En gemensam nämnare för dessa spel är den skruvade humorn och den går förstås igen även i Brütal Legend.

I spelet axlar man rollen som roddaren Eddie Riggs och likt övriga karaktärer i spelet ser alla ut som stereotypa hårdrockare. Till och med fordonen i spelet utstrålar metal. I Brütal Legend förekommer även kända hårdrocksartister som Ozzy Osbourne och Lemmy Kilmister. I spelens värld kan rockstjärnorna förbli evigt unga men i verkliga livet åldras man, vare sig man vill det eller ej. Hos kändisar har det därför blivit populärt att behandla sig med till exempel botox eller PRP för att motverka rynkor och se yngre ut.

Musiken är förstås central i ett spel av det här slaget och det finns inte mindre än 108 låtar av 75 olika artister med i spelet. För den som gillar både hårdrock och spel är Brütal Legend ett måste.

Guitar Hero

Guitar Hero släpptes första gången 2006 till Playstation 2 och blev en stor succé. Till skillnad från de flesta andra spel som man spelar med den vanliga handkontrollen fick man med en plastgitarr till Guitar Hero. Medan kända metallåtar spelades ur tv-högtalarna rullade samtidigt noterna till låten nerifrån och upp på skärmen och det gällde att trycka på motsvarande knapp på sin plastgitarr i precis rätt ögonblick.

Guitar Hero blev ett populärt inslag på bland annat förfester och fick ett flertal uppföljare, däribland Guitar Hero II som även kom i en Xbox 360-version. Guitar Hero III: Legends of Rock släpptes året efter (2007) till både PS2, PS3, Xbox 360 PC, Mac och Wii. Det kom även specialversioner nischade på specifika band som Metallica, Aerosmith och Van Halen.

Brutal Brutalness – a Heavy Metal Journey

Det finns till och med mobilspel med metaltema. Brutal Brutalness heter ett spel till Android och iOS som har utvecklats av norska SinSquid Games, som har nischat sig på att enbart släppa spel med metaltema. Det handlar om ett ganska brutalt plattformsspel med över 30 nivåer av pixlig retrografik. Musiken som spelas i spelet är en mix av vanlig metal och death metal. Titellåten till spelet har komponerats av det amerikanska metalbandet Novembers Doom.

Crüe Ball

Crüe Ball är ett flipperspel till Sega Mega Drive från 1992, utgivet av Electronic Arts. Namnet syftar på metalbandet Mötley Crüe och innehåller tre av deras låtar: Live Wire, Dr. Feelgood och Home Sweet Home.


sandra

Ingen beskrivning. Vänligen uppdatera din profil.

abacus-hotel